Broccoliboller

Sweet potato fritter med sund dip

Som i nok har set på min blog tidligere, så elsker jeg sweet potatoes. De er som navne indikerer super søde, og indeholder desuden flere fibre end normale kartofler.

Da jeg havde fået en stor frokost ville jeg gerne have en enkel aftensmad, som alligevel kunne bevare min mæthedsfornemmelse resten af aftenen. Jeg var så heldig at finde en kæmpe sweet potato på ca. ½kg i fakta til 12,5kr, og besluttede mig derfor for at lave fritter af sweet potatoes og et par enkelte af agurker også. Som en enkel og sund dip blandede jeg hytteost (2%) med mit absolut yndlingskrydderi “Allround krydderi”.

IMG_5041

Ingredienser:

  • Ca. 250g sweet potato
  • evt. en spsk olie
  • ½ agurk
  • Hytteost 2%
  • Allround krydderi

Fremgangsmåde:

Foropvarm ovnen på 200 grader varmluft. Start med at skære den søde kartoffel ud i fritter og læg dem i en pose. Hæld en sjat olie i posen sammen med lidt allround krydderi, og kast det rundt i posen så det hele bliver blandet godt sammen. Fordel dem på bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil de har fået lidt farve og er helt bløde.
Skær i mellemtiden agurken ud og bland hytteosten med krydderiet.

Det er en super nem og ikke mindst virkelig lækker ret, som takket være fibrene, kan holde dig mæt i rigtig lang tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoliboller