Cheating - mad, alkohol osv.

Sunde blomkålspølsehorn + sund hjemmelavet ketchup

Jeg er en stor fan af blomkål som erstatning for brød. Jeg har prøvet det som alm. brød og pizzabund, og blev begge gange positivt overrasket. Pølsehorn har jeg altid været glad for, og det er super nemt at tage med i madpakken. Det er også en god måde at lave “meal-prep” så hvis man kan holde sig fra dem kan man jo nemt have mad til flere dage.

Jeg har valgt at bruge små alm. pølser da min familie ikke er så glad for kyllingepølser. Kyllingepølser ville ellers være et sundere alternativ, og smager helt sikkert mindst ligeså godt – hvis man kan lide dem!

IMG_3841

Jeg har browset lidt rundt omkring for at se forskellige opskrifter, og forsøge at lave min egen med det jeg synes de bør indeholde. Det blev følgende:

Ingredienser til pølsehorn (til 10 stk):

  • 1/2 blomkålshoved – blendet/revet fint
  • 3/4 dl hørfrø
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 4 æg
  • 10 små pølser
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl fuldkorns sigtet speltmel
  • 1/2 dl græsk yoghurt/skyr
  • salt

Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Bland alle ingredienserne sammen, bortset fra pølserne. Giv det tid til at trække, da dejen i starten er meget klistret og våd. Efter lidt tid, ca. 10-15 minutter kan du nemmere arbejde med det. Jeg vil indrømme at det var en meget besværlig dej, og jeg var i tvivl om jeg skulle putte mere mel i, men de andre gange jeg har arbejdet med blomkål har det været det samme. Du kan selvfølgelig prøve dig frem. Tag en klump dej, og forsøg at folde den rundt om en pølse – du kan IKKE rulle dem som med normale pølsehorn på bordet. Giv dem 20-25 minutter, eller til de er gyldne.

Ingredienser til ketchup:

  • 1 dåse tomatpasta (140g)
  • 2 spsk agave sirup
  • 1 spsk æblecider eddike
  • Oregano efter smag
  • Salt

Fremgangsmåde: 

Bland det hele sammen i en skål og ja…. så er du færdig!

IMG_3846

NB: Pølsehornene kommer op på ca. 250 kalorier pr. styk, men det er så gode sunde ingredienser vi har med at gøre. De er meget bedre mht. fedt, kulhydrater og proteiner sammenlignet med et alm. pølsehorn. Vil man have færre kalorier foreslår jeg igen at man prøver med kyllingepølser – der er lidt over 300 kalorier at spare – i hele portionen altså.

Jeg synes de smager virkelig godt, og er super glad for resultatet!

2

  • Cæcilia

    Hey Cat, dumt spørgsmål men blender du blomkålen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Healthylifeandeats

      Heyy!! Helt fint spørgsmål haha 🙂 Ja det gør jeg! Jeg brugte min foodprocessor 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheating - mad, alkohol osv.