Fredagshygge med god samvittighed - Peanutbutterkugler

Bananbrød

I dag var jeg i humør til at bage og valgte derfor at lave et sundere alternativ til bananbrød.
Det er super lækkert og smager helt syndigt, selvom det ikke er det. Perfekt til eftermiddagshygge hvis man spørger mig!

bananbrød

Jeg blev simpelthen nødt til at prøve at smøre lidt kakao-peanutbutter på, som også kan ses på det sidste billede! Kan helt klart anbefales 😉

Ingredienser:

  • 2 moste bananer
  • 1 spsk æblejuice
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 90g kokossukker (du kan sagtens bruge mere/mindre, bananerne søder også rigtig meget)
  • Lidt salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 medium-stort æg
  • 2 spsk risdrik (eller andre former for fedtfattig mælk)
  • Ca. 100g grahamsmel/fuldkorns hvedemel eller hvad du nu selv har på lager

Fremgangsmåde:

Start med at foropvarme ovnen på 180 grader varmluft. Tag en folie bakke eller en anden form du ønsker at bruge, og smør den med lidt smør eller andet fedtstof.

Bland alle ingredienserne sammen – melet til sidst. Jeg har angivet melet som “ca” da jeg ikke er helt sikker. Jeg lavede det hele i kitchenaid maskinen, så jeg fyldte bare i til den rette konsistens var opnået. Det så sådan her ud:

IMG_3385

Lidt den samme konsistens som kagedej.

Bag den omkring 25 minutter. Stik en gaffel i for at tjekke om den er færdig – hvis kagen ikke er færdig vil der sidde dej fast på gaflen.

Håber I kan lide brødet, det var i hvert fald et hit herhjemme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagshygge med god samvittighed - Peanutbutterkugler