Raw banan-karamel-chokoladekage
I dag bliver min lillesøster 13 år og det skal fejres! Efter lidt overtalelse fik jeg lov til at lave en sund kage til hende.
Jeg søgte lidt rundt på nettet og fandt en kage fra Annie Tarasova som du kan se her – jeg skriver den dog herind på bloggen på dansk – og med et par ændringer.
Kagen blev mht. udseendet ikke helt som jeg havde håbet. Man kunne tydeligt se på resultatet at en springform er den bedste vej at gå, hvis man ønsker et flot snit. MEN når det er sagt, så havde det ingen betydning for smagen – den smagte virkelig super lækkert!
Kagen består af en bund, 2 mousse-lignende lag og en top. De indeholder følgende:
Bund
- 10 dadler, most og lagt i vand (hæld vandet fra inden du bruger dem)
- 100g havregryn
- 2 spsk agavesirup
- 1 spsk kokosmel
- Lidt kanel
Første lag:
- 3 frosne bananer
Andet lag:
- 3 frosne bananer
- 10 dadler, most og lagt i vand (hæld vandet fra inden du bruger dem)
- 4-5 dråber vaniljeessens
- 2 tsk raw kakaopulver (Annie bruger macapulver)
Top-lag:
- 1 frosen banan
- 2 spsk kakaopulver
- 1 tsk acaipulver (ikke nødvendigt)
- 1 spsk agavesirup
Fremgangsmåde:
Hvis du har en springform vil den uden tvivl give det bedste resultat. Jeg havde desværre kun en der var for stor, så jeg brugte en alm. rund bageform. Jeg lagde et stykke bagepapir ned i den, så jeg kan få kagen op.
Bland alle ingredienserne til bunden sammen, og læg dem i din form. Lav laget så glat som muligt. Bland ingredienserne til 1. lag (jeg brugte en foodprocessor) og læg det ovenpå bunden. Put nu kagen i fryseren indtil laget er nogenlunde hårdt – jeg gav den ca. ½ time. Derefter blandes ingredienserne til 2. lag og lægges ovenpå – kagen sættes igen på køl ca. ½ time. Derefter skal ingredienserne til kagens top blandes og puttes ovenpå. Jeg lavede kagen dagen før, så jeg satte den i fryseren og tog den ud og ind i køleskabet ca. 1 time inden den skulle spises.
Vi lavede også super lækre cookies fra køkkenet på kvisten, som du kan finde lige her.
Med dem kan du snyde hvem som helst til at tro, at det er helt almindelige, sukkerfyldte cookies!
Ingen kommentarer endnu