2. søndag i advent - Hyggelig brunch

Sund granola med banan

Igår købte jeg som eksperiment en soya-baseret yoghurt fra mærket alpro. For at have noget at toppe den med, besluttede jeg mig for at lave en omgang god granola. Der er så meget sukker tilsat i det man køber i butikkerne, så jeg ville hellere lave en selv! Den blev virkelig lækker og sprød!

IMG_4027

Jeg tilføjede også en passionsfrugt og en kiwi – passionsfrugten tilføjede i den grad en lækker smag til yoghurten! Yoghurten var virkelig god, faktisk en af de bedste yoghurter jeg nogensinde har smagt!

Jeg har desuden lavet en illustrerende youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=npzbpJ0mg64

 

Ingredienser:

  • Bananer
  • 300g havregryn
  • 60g kokosmel
  • 35g chiafrø
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk kokosolie
  • 40g agavesirup

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader, og når den er klar så sæt bananerne ind i 15 minutter. Imens de er i ovnen kan du blande de andre ingredienser bortset fra agavesirup. Jeg lagde mine chiafrø i blød så de ikke ville suge for meget væske, men det resulterede også i at frøene klumpede, og jeg måtte ælte dejen med hænderne (ikke at det var et stort problem). Tag bananerne ud af ovnen når de er færdige, og sæt ovnen ned til 150 grader. Lad bananerne køle af til at du kan arbejde med dem, og hæld den derefter i en skål hvor du moser dem, og blander dem sammen med agavesiruppen. Bland til sidst det hele sammen og spred det på en bageplade. Bag det i 35-45 minutter indtil det er sprødt og godt. En god ting kan være at vende lidt i det hvert 10. minut. Hæld det i en tæt beholder og brug det som topping på youghurt, skyr eller hvad du nu ellers har lyst til!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2. søndag i advent - Hyggelig brunch