Hjemmelavet rødbedehummus - Trying Vegan #2

Veganske grøntsagsboller [HCLF]

Så er jeg igen tilbage på bloggen, med ny inspiration og lækre opskrifter! Da jeg har skåret meget ned på mit kødindtag og generelt forbrug af animalske produkter, benytter jeg mig gerne af HCLF da man efter min mening, ikke behøver at være kulhydratforskrækket. Jeg ønsker ikke rigtig at sætte et “label” på mine madvaner, jeg går blot op i både dyrevelfærd samt miljøet. Men nok om det!

Jeg lavede her den anden dag de mest lækre grøntsagsboller! De er lidt som falafler, men har ikke de samme krydderi-ingredienser og smager derfor helt anderledes. De er desuden ovenbagte, så vi slipper for al den ekstra olie.

IMG_6139

Ingredienser:

  • 1/2 løg (gerne rødløg)
  • 40g grønkål
  • 1/2 peberfrugt (jeg brugte rød)
  • 1 dåse kikærter
  • 75g optøede ærter
  • 75g majs
  • 40g havregryn
  • 1 lille fed hvidløg (eller ½ stort)
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk oregano
  • salt og peber

Fremgangsmåde:
Start med at varme din ovn op til 200 grader. For at det hele ikke bliver alt for knasende starter vi med at skære løg, peberfrugt og kål i små tern og stege det på panden ved mellem varme til det er blevet mere blødt (7-10 minutter). Herefter tilføjes stegeblandingen til din foodprocessor sammen med kikærter, alm. ærter, majs havregryn og krydderier. Rul dem til små kugler eller prøv evt. at forme dem til bøfstørrelse, det tror jeg også kunne blive rigtig godt! Jeg fik 13 rimelig store grøntsagsboller ud af det. Bag dem i ovnen i ca. en halv time.

IMG_6137

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet rødbedehummus - Trying Vegan #2