Vegan week - dag 2

Vegan week – dag 3

Tredje dag har endnu en gang været en dag med super lækker mad, men jeg er begyndt at få rigtig ondt i maven. Jeg tror ikke min krop kan finde ud af, at der mangler noget. Heldigvis ved jeg godt, at der blot er tale om en kort periode på et par dage, så mon ikke jeg klarer mig.

12650758_10205747138979693_650130945_n

Som i kan se har jeg fået lidt af hvert – viiiiirkelig lækkert mad.

Til morgenmad (billede 1) fik jeg vafler med isis syltetøj og bær. Jeg havde en del kokosmælk tilbage fra aftensmaden før, så jeg fandt en vaffelopskrift hvor man skulle bruge kokosmælk.

Ingredienser:

  • 1 1/2 cup (195g) groft mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 360 ml kokosmælk
  • 3 spsk kokosolie (smeltet)
  • Æggeerstatning for 1 æg
  • 2 spsk agave sirup
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 60g revet kokos

Fremgangsmåde:
Det hele er meget simpelt. Bland først de tørre ingredienser i en skål, de våde i en anden og bland det sammen til slut. Varm dit vaffeljern og steg dem. Jeg brugte plantebaseret smør til at smøre mit vaffeljern med.

Til frokost fik jeg en hørfrøbolle med en bønne-burger i og salat. Bunden af bollen smurte jeg også med et lille lag vegansk mayonnaise.
Opskriften på bønne-burgeren kan du finde under min vegan week – dag 2.

Min stedfar kom hjem fra Kina i går, så for at fejre det havde min lillesøster bagt en oreo-cheesecake. Den måtte min mor og jeg selvfølgelig ikke spise, så besluttede mig for at lave en speciel kage til hende og jeg. Det blev en Raw gulerodskage m. citrus-cashew creme. Den blev virkelig lækker!

Ingredienser:

  • 110g gulerødder
  • 115g havregryn
  • 60g valnødder
  • 150 gram dadler
  • 30g revet kokos
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 113g cashews
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk agave sirup
  • 1 spsk kokosolie

Fremgangsmåde:
Kagen:
Start i god tid (gerne dagen før), for cashewnødderne skal ligge i blød i mindst 4 timer – meget gerne natten over.
Skræl dine gulerødder og riv dem på et rivejern – på den fine side. Pres derefter alt vandet ud fra dem og læg dem til side for nu.
Kom nu havregrynene i en foodprocessor, og kør dem indtil de bliver til havremel – sæt også dette til side efterfølgende.
Kør nu valnødder i foodprocessoren indtil de bliver til mel, og tilsæt derefter krydderier og kokos. Bland det sammen med havremelet.
I foodprocessoren skal du nu tilsætte gulerødder og dadler, og blende til det er en cremet masse og dadlerne er ordentligt adskilt.
Bland det sammen med de forrige ingrediensblandinger, og tryk som bund i et fad, eller i små muffinsforme hvis du vil have små kager.
Sæt den i fryseren ca. 30 minutter, og derefter skal de blot stå i køleskabet.

Cashew-cremen:
Put cashews, citronsaft, agavesirup og kokosolie i foodprocessoren eller en blender, og blend til det hele har en cremet konsistens.
Smør det derefter på kagerne.Hvis du har lavet dem i muffinsforme kan du smøre det på bunden, lægge en bund ovenpå og smøre den igen – så du får to lag, som en minilagkage.

Til aftensmad lavede jeg noget meget simpelt. Vi havde to store poser med rodfrugter inde i køleskabet, så besluttede at lave rodfrugtpomfritter og “fiskepinde” til.
Du skal blot skære rodfrugterne, vende dem i et olie-krydderimix og bage dem i ovnen ca. ½ time +- alt efter tykkelse. Fiskepindene skulle bare steges på panden, og mums hvor var de gode! Synes helt klart de havde en fiskesmag.

Det var alt maden for tredje dagen, glæder mig til endnu en dag i morgen, som forhåbentlig byder på mindre mavesmerter!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegan week - dag 2