Vegan Week - Dag 1

Vegan week – dag 2

Selvom jeg kun er på dag 2, kan jeg alligevel godt mærke, at jeg er mæt på en hel anden måde. I stedet for at have den der tunge fornemmelse i maven, er det nu en let følelse – men man har ikke behov for at spise mere. Det er svært at beskrive, men det er en rigtig dejlig følelse.
I dag har jeg virkelig fået en masse lækker mad, som jeg bare er super spændt på at dele med jer!

Til morgenmad var det meget simpelt. En omgang havregryn lavet med havremælk og toppet med kanel, kokossukker og kokosflager. Fik også et æble ved siden af.

Min frokost blev to bønneburgere med fuldkornsspaghetti og lidt salat til. Burgerne er virkelig SÅ lækre, og super nemme at lave.
Til bønne burgerne skal du bruge (ca. 7 stk, alt efter størrelse):
1 dåse røde eller sorte bønner (jeg brugte røde)
3/4 af et rødt løg
1/2 rød peberfrugt
1 dl Valnødder Hampefrø
Krydderier efter ønske (jeg brugte herbes de provins, timian, himalayasalt, peber)
Ca. 1/2-1 dl Havregryn

Foroopvarm ovnen til 175 grader. Brug en foodprocessor og puls rød peber og rødløg til de er groft hakkede. Sæt derefter blandingen til side. Bland nu hampefrø, krydderier og valnødder i foodprocessoren og kør (uden at det bliver til nødesmør). Tag blandingen ud og hæld det sammen med løgene og peberen. Til slut skal bønnerne i foodprocessoren, til du får en lind konsistens. Bland nu alle 3 ting sammen og hæld lidt havregryn i så de nemmere hænger sammen. Form små bøffer og læg dem på en bageplade. Put dem i ovnen i 25 minutter. Når de 25 minutter er gået tages burgerne ud og vendes om – derefter bages de ca. 5 minutter igen.

Mine små snacks blev ren juice, en lille klase vindruer og en figenstang – simpelt men godt!

Til aften lavede jeg en curry-coconut stir fry med tofu. Virkelig noget af det mest lækre jeg længe har fået. Jeg bryder mig normalt ikke om soja fx på sushi, men det gjorde godt nok noget helt fantastisk for denne her ret. Det var en silken tofu så den var rigtig blød og lækker. Grøntsagerne og nudlerne blev også rørt sammen med en utroligt lækker kokosmælkeblanding.

Curry-coconut stir fry m. tofu:
½ Broccoli-hoved
2-3 gulerødder (alt efter størrelse)
1 rødløg
200g nudler (jeg brugte shirataki)
349g tofu
½ spsk Sojasauce
Sesam- eller hørfrøolie
1 spsk majsstivelse
salt
3 spsk kokosmælk
1 spsk grøn karrypasta
1 spsk agavesirup
3 spsk vand
Sesamfrø til pynt

Start med at lægge nudlerne i blød i kogende vand og hæld vandet fra efter ca. 3-5 minutter. Bland herefter sojasauce, majsstivelse, vand, agavesirup og vand og sæt det til side. Skær tofuen i tern og steg det på panden med olie til det er forholdsvis gyldent (på alle sider – og ved middelvarme). Når det er sket kan du hælde sojamiksturen ud over tofuen, og lade den stege videre i det. Fjern tofuen fra panden når det er færdig stegt (ca. 2 minutter).

Bland nu kokosmælk, karrypasta og 2 spsk sojasauce og sæt til side. Tilfør nyt olie til panden. Først skal broccolien steges et par minutter, så hældes løg på og til slut gulerødder og salt (skru lidt ned hvis løgene begynder at blive for brune). Når grøntsagerne er ved at være fine tilsættes nudlerne og kokossaucen. Rør det hele sammen og tilsæt tofuen til allersidst – og så er der serveret! Når det hele er anrettet kan man toppe med chiliflager og sesamfrø.

IMG_4499

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegan Week - Dag 1